Een warmtepomp kan een duurzaam alternatief zijn voor een cv-ketel op gas en wordt daardoor zeer gestimuleerd. Tot 2021 kun je in aanmerking komen voor subsidie als je een warmtepomp koopt. Dat is mooi meegenomen!
 

Krijg ik subsidie voor een warmtepomp?

Een warmtepomp is namelijk best een flinke investering. Gelukkig wordt de aanschaf dankzij de ISDE subsidie een stuk voordeliger. Een warmtepomp haalt warmte uit de lucht, bodem of het grondwater. Het is een alternatief voor een cv-ketel op gas. U krijgt tot 2021 subsidie als u een warmtepomp koopt.

Subsidie warmtepomp

Tot 2021 krijgt u subsidie voor de aankoop van een warmtepomp. Het is alleen mogelijk om subsidie te krijgen als de pomp aan bepaalde eisen voldoet. Zo moet de warmtepomp onderdeel zijn van een verwarmingstoestel.

Hoe hoog de subsidie is, hangt af van het soort apparaat en van het vermogen. Het subsidiebedrag ligt tussen de € 1000 en € 2.500.

Investeringssubsidie duurzame energie

De warmtepomp is 1 van de apparaten die vallen onder de Investeringssubsidie duurzame energie(ISDE). Op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) staat welke apparaten hier nog meer onder vallen.